Interview met Tijn


Een van de jongere deelnemers aan het Nederlands Kampioenschap is de 12-jarige Tijn Ezendam. Het wordt zijn tweede wedstrijd, in mei deed hij mee aan de Hoogland Open.

Tijn verheugt zich enorm op het NK. Hij doet mee aan alle onderdelen, behalve aan 3×3 blind. Tijn: “In de zomer van 2016 ben ik begonnen met cuben. Ik heb dat gedaan door veel YouTube video’s te bekijken. Wat ik leuk vind aan kubussen? Vooral PB’s halen en soms ook collecten. Ik oefen ongeveer twee uur per dag. Dat doe ik door te timen en example solves te kijken.”

YouTube kanaal ‘Kubus gek’

Ook al kubust Tijn nog niet zo lang, hij heeft al een eigen YouTube kanaal over kubussen: Kubus Gek . “Ik heb al 220 volgers, ook een paar andere cubers die naar de NK gaan volgen mij. Hopelijk krijg ik door dit interview nog meer volgers!”

Ambities

Tijn is op zijn jonge leeftijd al behoorlijk ambitieus en doelgericht. In juli maakte hij zelfs al een video waarin hij zijn doelstellingen voor het Nederlands kampioenschap toelicht. Zo hoopt hij op 2×2 sub8 te draaien en op 3×3 sub20. “Ik draai nu zo’n 26/27 sec, dus ik ga heel hard oefenen, zodat ik onder de 20 kan komen. Dat lijkt mij gewoon super tof! Verder hoop ik dat ik de cutoff van square1 en one-handed kan halen.”

Wij wensen Tijn veel succes met zijn voorbereidingen!