NK Rubik’s Cube 2017

Nederlands Kampioenschap
Rubik’s Cube 2017

23 september 2017 in Hoogland (Amersfoort)

Welkom bij het Nederlands Kampioenschap Rubik’s Cube 2017. Kubussen (speedcuben) is populairder dan ooit. Een grote groep ‘cubers’ doet regelmatig mee aan wedstrijden in binnen- en buitenland – en die groep wordt steeds groter. Bij dit Nederlands Kampioenschap is iedere cuber welkom. Van beginner tot (inter)nationale top, iedereen mag meedoen. Met 120 deelnemers wordt dit de grootste kubuswedstrijd ooit in Nederland!

 

Aanmelden en wachtlijst

Het maximum aantal deelnemers (120) is inmiddels bereikt. Als je je nu aanmeldt, kom je op de wachtlijst. Aanmelden doe je via de website van de World Cube Association. Deelname kost €16.

 

Uniek t-shirt voor alle deelnemers

Voor alle deelnemers aan dit kampioenschap ligt een uniek t-shirt klaar. Vergeet niet om de gewenste maat hier door te geven!

 

 

Onderdelen en tijdschema

Het Nederlands Kampioenschap bestaat dit jaar uit 9 onderdelen:
Rubik’s kubus (3×3), 2×2, 4×4, 5×5, 3×3 blind, 3×3 met één hand, pyraminx, skewb en square-1. Het tijdschema hieronder is onder voorbehoud.

Prijzen en certificaten

Er komen deelnemers uit maar liefst dertien landen. Van Nederland tot Tunesië, van België tot Roemenië. Omdat het om het Nederlands Kampioenschap gaat, komen alleen Nederlandse deelnemers in aanmerking voor prijzen en titels.

Voor de beste drie cubers per onderdeel zijn trofeeën beschikbaar. Is dit je eerste kubuswedstrijd? Dan maak je kans op een van de aanmoedigingsprijzen. Deze reiken we, per onderdeel, uit aan de beste nieuwe deelnemer. Let op: bij het onderdeel 3×3 blind komt iedereen die voor het eerst aan 3×3 blind meedoet, in aanmerking voor de aanmoedigingsprijs.

Maak kennis met de kampioenen

De regerend Nederlands kampioenen zijn:

Reinier Schippers (3×3, 4×4 en 5×5)
Robin Verstraten (2×2 en pyraminx)
Owen de Heer (3×3 met één hand)
Ivo Bakker (3×3 blind)
(Skewb en Square-1 stonden vorig jaar niet op het NK-programma)

Zal het hen lukken om hun titels te verdedigen? De concurrentie is groot, het belooft een spannende wedstrijd te worden!

Interviews

Met Robin Verstraten Regerend Nederlands kampioen op pyraminx en 2×2
Met Reinier Schippers Regerend Nederlands kampioen op 3×3, 4×4 en 5×5
Met Owen de Heer Regerend Nederlands kampioen op 3×3 met één hand
Met Tijn Ezendam Enthousiaste nieuwkomer
Met Benjamin Segerius 28 jaar en net het speedcuben ontdekt

Locatie

Het Nederlands Kampioenschap Rubik’s Cube vindt plaats in
Dorpshuis De Neng
Engweg 7 3828 CJ Hoogland (Amersfoort)

Bij de bar van het dorpshuis kun je tegen schappelijke prijzen consumpties, koeken, tosti’s, broodjes kroket, hamburgers, krentenbollen etc. kopen. Op 700 meter afstand is een winkelcentrum met o.a. een Albert Heijn.

 

Nieuwe deelnemers

Voor maar liefst 25 deelnemers wordt het NK hun eerste kubus-wedstrijd. Mooi dat zoveel (jonge) mensen het speedcuben ontdekken! Hier vind je de belangrijkste beginnersinformatie. Lees het goed door, zodat je weet wat je kunt verwachten van de wedstrijd. Vergeet niet om je ID-kaart of paspoort mee te nemen om je (eenmalig) te legitimeren. Zorg dat je uiterlijk een half uur voor je eerste wedstrijdonderdeel aanwezig bent. Zo is er genoeg tijd om je in te schrijven, kun je eventuele vragen stellen en de apparatuur (timers) uitproberen.

Zo blijf je op de hoogte

Via de mail brengen we de deelnemers de komende tijd op de hoogte van alles wat ze moeten weten voor het NK. Wil je snel van de laatste nieuwtjes op de hoogte zijn? Volg ons dan op Facebook.

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer
Vanaf station Amersfoort neem je bus X4 naar halte Esdoornlaan (10 minuten). Het is dan nog 700m lopen naar De Neng.

Moet je te lang wachten op X4? Andere opties:
bus X2 naar halte Het Rode Hert (+ 1,1 km lopen)
bus X3 naar halte De Lage Geeren (+ 1 km lopen)
De bussen vertrekken vanaf de voorkant (centrumkant) van het station. Kijk voor de actuele dienstregeling (en looproute vanaf de bushalte) op 9292.nl

Met de auto
Het dorp Hoogland ligt ‘in’ Amersfoort, bij de Amersfoortse wijken Kattebroek en Nieuwland. Houd Amersfoort-Noord aan. Op de Rondweg-Noord neem je afslag Hoogland-Noord. Je rijdt via de Zevenhuizerstraat Hoogland binnen. Na ongeveer 300 m (ter hoogte van bakker Van de Kletersteeg) ga je linksaf de Kerkstraat in. Bij de kerk ga je rechtsaf, dit is de Engweg. Bij het dorpshuis is gratis parkeergelegenheid. Mocht de parkeerplaats vol zijn, dan kun je in de omliggende straten ook gratis parkeren.

 

Organisatie: Sandra de Geeter en Heleen van der Ree
Het NK wordt gesponsord door Jumbo
Neem contact op met de organisatie.
Totaal aantal website-bezoekers: 584